Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 08 Сеп 2010, 03:33

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 58 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Полиране къде, колко? 
Автор Съобщение
BMW Любител
BMW Любител
Аватар

Мнение Полиране къде, колко?
Искам да питам дали някой може да ми препоръча къде да пастират и полират колата,и съответно на каква цена?

10 Авг 2009, 09:57
Профил WWW
Модератор
Аватар

Мнение Re: Полиране къде, колко?
steel написа:
Искам да питам дали някой може да ми препоръча къде да пастират и полират колата,и съответно на каква цена?

За София ли ти трябва само? Защото в провинцията (не мога да се сетя къде беше - Сливен ли, Плевен ли) има един пич, който казват, че е бог на пастирането. Пастирал е сума години в Щатите и това е хубавото, че си има специални машини за пастиране (не ъглошлайф) и работи само с професионални материали. Ако решиш, че те устройва, ще потърся координатите!

Иначе за София нека каже някой, който е наясно!

10 Авг 2009, 10:05
Профил
BMW Любител
BMW Любител
Аватар

Да за София ми трябва. За момчето което говориш съм чувам в Габрово се намира но дотам не мисля че си струва да се пътува. В София все едно няма кой да пастира?

10 Авг 2009, 10:25
Профил WWW
Баровец
Аватар

Да пича е от Габрово и казват, че е много добър...
Защо не си я пастираш сам, по практикер или мусю бруколаж не помня се продават машини за полиране и ефекта е задоволяващ, пък и като отмине ефекта машината се е в теб и полираш пак :roll:

10 Авг 2009, 13:16
Профил Изпрати WWW
BMW Потребител
Аватар

Bavarcho написа:
Да пича е от Габрово и казват, че е много добър...
Защо не си я пастираш сам, по практикер или мусю бруколаж не помня се продават машини за полиране и ефекта е задоволяващ, пък и като отмине ефекта машината се е в теб и полираш пак :roll:

То и ръчичка си трябва, за да не купуваш компресор и пистолет за боядисване ;)

11 Авг 2009, 14:02
Профил
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

съвсем скоро ще има профисионално пастиране и в бургас... :wink:

а иначе за сега десо от габраво е човека ...

18 Сеп 2009, 02:11
Профил Изпрати
BMW Любител
BMW Любител
Аватар

RIDDICK написа:
съвсем скоро ще има профисионално пастиране и в бургас... :wink:

а иначе за сега десо от габраво е човека ...

е кво сега стана в цяла България само един човек полира и пастира :muhaha:

18 Сеп 2009, 09:32
Профил WWW
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

има голяма разлика от пастиране на автомивка и професионално пастиране...,за сега само десо до колкото имам информация предлага тази услуга както трябва,а скоро се прибирам и аз в България и имам подобна идея за в бъдеще... :)

18 Сеп 2009, 11:47
Профил Изпрати
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

Колега какво те интересува, може да измислим нещо.

Pitbull_Germany

колега, мойте уважения НО това за ъглошлайфа дето сте написал СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ... кажи ми няколко причини че други машини са по-добри и аз ще ти изброя също няколко, които пък доказват, че именно така наричаните от някои "специалисти" - "ъглошлайф" е именно машината №1 за професионалистите... пак повтарям ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ само могат да работят с този вид машина...

04 Мар 2010, 10:58
Профил Изпрати
Модератор
Аватар

M3Care написа:
Колега какво те интересува, може да измислим нещо.

Pitbull_Germany

колега, мойте уважения НО това за ъглошлайфа дето сте написал СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ... кажи ми няколко причини че други машини са по-добри и аз ще ти изброя също няколко, които пък доказват, че именно така наричаните от някои "специалисти" - "ъглошлайф" е именно машината №1 за професионалистите... пак повтарям ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ само могат да работят с този вид машина...

Колега, изказвам всеобщо мнение. Доколко това е вярно - нямам представа, тъй като не съм професионалист и не разбирам чак толкова от тези неща. Просто съм чувал от няколко души, които се занимават с това, че ъглошлайфа може да ти овреди лака, ако този, който ти пастира колата, е по-неопитен или невнимателен.

04 Мар 2010, 11:32
Профил
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

Eто тук колега вече съм съгласен с теб :drink2:

Само да допълня, така наречения "ъглошлайф" е машина за професионалисти или за по опитни... обикновенно оборотите са и от 600-3000 RPM. Движението на една такава машина се осъществява в точка, то е ротационно. Резултатите с една такава машина идват много бързо НО и вероятността да прегориш лака е по-голяма. Именно за това друг тип хора от бранша, предпочитат да работят с машини, които движения са съсредоточени в няколко точки осъществяващи орбитално движение OPM. Обикновенно оборотите са от 2000-6000 OPM. Тук вероятността да прегорите лака е сведена до min но не и невъзможна, а резултатите с този вид машина идват много бавно - обикновенно цял ден си играеш. Това е цялата философия, а този, който казва, че "ъглошлайф" не е машината - само може да ти говори колко разбира. :YES:

04 Мар 2010, 11:43
Профил Изпрати
BMW Любител
BMW Любител
Аватар

Добре де, но аз от тук прочетените неща не разбрах къде и за колко полират? :(

05 Мар 2010, 11:31
Профил WWW
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

Колега свържи се с момчето от HCW демек виж тук и му пиши за цени евентуално https://sites.google.com/site/homecarwashsite/ всички неща дето пиша ги знам от него... имали сме предостатъчно време да си лафим на какви ли не теми и за малко да му стана чирак... :laughing7: ползвам го вече втора година май... :)

Ще ти направи колата уникална... а ако искаш само съвет винаги дава точен и изчерпателен отговор ;)
Да ти кажа аз съм си маниак малко на тема чистота... случайно се свързах с него, препоръча ми го един колега и ми вика че бил страшен :shock: викам дай да го видим колко пък е страшен :muhaha: изобщо не е страшен мислех, че чудовище ще дойде :laughing7: ебавам се, страшен е в работата си наистина... :hello2:

Момчето дойде в нас, на двора ми беше колата аз имах работа с другата кола по града, а той я твори цял ден... прибрах се към 7 вечерта и той вече приключваше :shock: и да ти кажа не можах да си позная количката... :shock: викам му да не си я сменил с тази на съседа :muhaha:

Какво бе направил... Мие ти цялата кола, от вън и отвътре... то не беха кофи, ръкавици, кърпи - ала бала... интериора ми го минава с некви кремчета, пастички, и там бе минато с четки и кърпи... беше като нов... и миришеше много приятно... минава всичко, решетки по екстериора, решетки в купето, решетките на парното дори :cool: най-якото е, че ефекта е доста траен :shock: ... а не като в некоя автомивка... да ти бършат стъклата на колата с кърпа, с която преди това са бърсали гумите и джантите :muhaha7: :shock:

Накрая ми я беше пастирал и запечатил... :shock: да ти кажа трая този ефект около 4-5 месеца, той ми вика че в чужбината докато е бил това нещо трае по-дълго НО не и в BG - тук е адската мръсотия...

Взе ми първия път около 200лв :shock: викам ти луд ли си толкова малко за това нещо... :shock: само 200 лв ми взимаха в СофАвто преди години за да ми пастират и полират колата и то БЕЗ запечатка... и без да ми изчистят колата отвътре :shock: а той ми искаше 200лв за пастиране, палиране, запечатка, интериор и екстериор изчистени като нови... какво да ви кажа... :hello2: не напразно съм му адския ФЕн...

08 Мар 2010, 12:49
Профил Изпрати
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

M3Care написа:
Колега свържи се с момчето от HCW демек виж тук и му пиши за цени евентуално https://sites.google.com/site/homecarwashsite/ всички неща дето пиша ги знам от него... имали сме предостатъчно време да си лафим на какви ли не теми и за малко да му стана чирак... :laughing7: ползвам го вече втора година май... :)

Ще ти направи колата уникална... а ако искаш само съвет винаги дава точен и изчерпателен отговор ;)
Да ти кажа аз съм си маниак малко на тема чистота... случайно се свързах с него, препоръча ми го един колега и ми вика че бил страшен :shock: викам дай да го видим колко пък е страшен :muhaha: изобщо не е страшен мислех, че чудовище ще дойде :laughing7: ебавам се, страшен е в работата си наистина... :hello2:

Момчето дойде в нас, на двора ми беше колата аз имах работа с другата кола по града, а той я твори цял ден... прибрах се към 7 вечерта и той вече приключваше :shock: и да ти кажа не можах да си позная количката... :shock: викам му да не си я сменил с тази на съседа :muhaha:

Какво бе направил... Мие ти цялата кола, от вън и отвътре... то не беха кофи, ръкавици, кърпи - ала бала... интериора ми го минава с некви кремчета, пастички, и там бе минато с четки и кърпи... беше като нов... и миришеше много приятно... минава всичко, решетки по екстериора, решетки в купето, решетките на парното дори :cool: най-якото е, че ефекта е доста траен :shock: ... а не като в некоя автомивка... да ти бършат стъклата на колата с кърпа, с която преди това са бърсали гумите и джантите :muhaha7: :shock:

Накрая ми я беше пастирал и запечатил... :shock: да ти кажа трая този ефект около 4-5 месеца, той ми вика че в чужбината докато е бил това нещо трае по-дълго НО не и в BG - тук е адската мръсотия...

Взе ми първия път около 200лв :shock: викам ти луд ли си толкова малко за това нещо... :shock: само 200 лв ми взимаха в СофАвто преди години за да ми пастират и полират колата и то БЕЗ запечатка... и без да ми изчистят колата отвътре :shock: а той ми искаше 200лв за пастиране, палиране, запечатка, интериор и екстериор изчистени като нови... какво да ви кажа... :hello2: не напразно съм му адския ФЕн...

нарича се car detailing това което ти направило момчето непозната за България услуга с която се занимавам от много годинии се опитвам от скоро да наложа в Бургас (понеже живея сега там) поне от думите и това което разказваш ...,учудващо бързо се справил с интериор и екстириор в рамките на един ден....наи важното е че си останал доволен ти ...поздрави :)

09 Мар 2010, 03:17
Профил Изпрати
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

Да доста съм доволен и да ти кажа знам, че и на други хора правил машините и те са били адски доволни (думи на странични хора и четене в форуми)- последно го препоръчах на един познат от бояна и той бил останал без думи... но при него вече работата била за 2 дена... явно е много относително занм ли...
бояна, стрелбище, лозенец, симеоново, драгалевци, манастирски ливади, панчарево, павлово, бистрица... ходи на много места ми е казвал и то до колкото разбирам е вече доста на вътре с нещата... последно ми беше казал, че имал уговорка с маргините да им поддържа колите - щото давали и под наем некви, ама не знам какво е станало... какво да ти кажа явно човека си разбира от това, което върши... а аз видя ли някой да си върши работата на 100% на ръце бих го носил казвам ти - такива хора са малко останали в BG за жалост :(

09 Мар 2010, 10:20
Профил Изпрати
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 58 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща