Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 08 Сеп 2010, 03:30

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1521 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 102  Следваща
Мартенски лаф... 
Автор Съобщение
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

Мнение Re: Мартенски лаф...
Pitbull_Germany написа:
Пичове, аз не, че разбирам, ама да ви светна само малко, понеже гледам, че на право сте се залетели - ако ще ставате прависти, единствения вариант е Софийския или Великотърновския...тия смешки УНСС, НБУ, а хеле па Благоевградския Югозападен (известен още като Югозападналия) просто си ги избийте от главите, че после, докато стигнете до някакво приемливо ниво ще ви се скъсат дупенцата. Уви, в тая сфера и най-вече в тази държава ВСЕ ОЩЕ се държи на това откъде ти е дипломата...макар че за мен това е най-адската простотия, но както и да е!

Здрасти Мишо,значи тука си прав че,ще ни скьсат "дупенцата" все пак това е сериозно нещо и се изисква много сериозно занимание с него.Сьщо така си прав и за това за дипломата но това не е важно смсиал тьпо е за мен.
Аз ще говора за мен аз специялно ако не ме приемат там което се надявам да не се случи,2-рото ще уча за криминалист,това ми е интересно това ми се учи и работи ако влезна в едното,ще уча и другото ако не само 1-дното.От една страна са доста добре платени,от друга добре уважавани от хората говора, за правото и накак си това е "като книга на Елин Пелин"Винаги се чете и винаги е полезна за хората.Все пак трябва да се пробва и дали ще влезем или не здраве да е :dontknow:

A..b..c..d. ...///M

10 Мар 2010, 02:20
Профил
Модератор
Аватар

Абе, уважавани чак...не особено. Респектирани от тях - определено. Така, както един адвокат може да те прецака, никой друг не може да те прецака ;)

Идеята ми беше точно моментът с "добре платени". Годишно излизат адски много юристи, а добре платена работа за тях има само за около...100-ина. Номерът е да се набуташ в тези стотина...по един или друг начин. Било то с акъл или с връзки - и в двата случая, ако не става адвокат от теб, ще ти бият шута. В правото няма "Абе, тоя е син на еди-кой-си, остави го да бачка, нищо, че е некадърен и има и по-добри от него". Така че, ако това ти е идеята - избий си я отрано от главата. Останалите, които завършват си намират работа, но тя няма нищо общо с цифрите, които ти си представяш. Ако си добър и схватлив, до 28-30 може да почнеш да взимаш по едно 3-4 бона...може и по-рано, но трябва да забравиш за всичко друго - работата ти е на 1во място! В момента, в който постигнеш това, можеш да си позволиш личен живот. На 35 вече ще имаш около 10г. стаж и ако растеш, можеш да взимаш 10+ бона. Всичко това го говорим при положение, че имаш добра диплома от добър университет и работиш супер стегнато. Всичко останало е компромис, който се заплаща. Искаш ли сериозни пари - трябва да се целиш в сериозните кантори, а те имат сериозни изисквания! Да не мислиш, че аз седя всяка вечер до 5 часа, за да си гледам филмчета или клипчета на БМВ-та в нета?

Не ти го казвам това, за да те убедя, че няма смисъл...напротив, смисъл има, но просто много хора имат погрешна представа за правото и адвокатлъка като цяло! Тия смехове с Адвокатите от Бостън или Али МакБийл...просто няма дори 1 гр. истина в цялата ситуация.

А, че се искат дипломи - искат се. Просто на всеки един собственик на кантора му е ясно какво образование се предлага във всеки един университет, най-вероятно е изнасял и лекции там, ясно му е преподаващите на какво ниво са, доколко имат желание да те научат на нещо и доколко лесно се взимат изпитите! И респективно си има няколко ВУЗ-а, за които се знае, че са най-добри и такива, за които се знае, че са въздух под налягане. Повярвай ми, Югозападния е един от втората графа. Това ти го казвам с идеята да си налегнеш задницата и да си запалиш гумите до конци, за да влезеш в Софийския. И аз не го приемам това, и аз не го харесвам, защото според мен няма значение къде си учил, а колко си научил, но просто това са нещата за момента и нито ти, нито аз можем да ги променим. Нали знаеш - който плаща, той поръчва музиката!

Но, ако искаш да ставаш криминалист - запиши, където те вземат. Там не се изискват толкова тесни познания в материята и нещата са поне малко по-свободни.

10 Мар 2010, 02:55
Профил
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

А ми да,абсолютно си прав вьв всичко това което казваш за правото.Значи за криминалист то се изисква аз сам питал поинтересувал сьм се доста и от това,но горе доло е по опростено там трябва да имапш здрава психика да не ти става лошо да припадаш от сега няма да цитирам нещата които се виждат и правиш.Но там трябва да си добре от кам биологията а тя на мен винаги ми е вьрвияла нали просто си ме влече,сега някой ще каже тоия е луд трупове ще гледа нали :D ама който каквото му е имнтересно с тва да се занимава.И като почна да уча за криманлист учи се 2 години,но няма да го работия в Бьлгария в Германия,Америка просто и тука не е както трябва а там е супер платено в буквалният смсиал и ценено като професия.Сега няма да пиша че,няма да ми стигнат редовете!

A..b..c..d. ...///M

10 Мар 2010, 03:14
Профил
Модератор
Аватар

m_powerm3 написа:
А ми да,абсолютно си прав вьв всичко това което казваш за правото.Значи за криминалист то се изисква аз сам питал поинтересувал сьм се доста и от това,но горе доло е по опростено там трябва да имапш здрава психика да не ти става лошо да припадаш от сега няма да цитирам нещата които се виждат и правиш.Но там трябва да си добре от кам биологията а тя на мен винаги ми е вьрвияла нали просто си ме влече,сега някой ще каже тоия е луд трупове ще гледа нали :D ама който каквото му е имнтересно с тва да се занимава.И като почна да уча за криманлист учи се 2 години,но няма да го работия в Бьлгария в Германия,Америка просто и тука не е както трябва а там е супер платено в буквалният смсиал и ценено като професия.Сега няма да пиша че,няма да ми стигнат редовете!

Ами щом те влече да си криминалист - ставай криминалист :D Няма по-хубаво от това да се занимаваш с нещо, което те влече! В чужбина наистина се плаща много добре на криминалистите, но който ти е казал, че като завършиш тук и отидеш да работиш там, ще те вземат, малко те е поизлъгал. Целият процес е адски труден. В чужбина ни знаят какви гащници сме и много трудно признават дипломите ни. В общи линии като човек, завършил в Германия, мога да ти кажа, че там се признават дипломи само от СУ. За Щатите - не съм наясно, но не вярвам да е по-различно. Най-добрият ти вариант, ако искаш да го бачкаш това навън, е да отидеш и да следваш в тази държава. Дори и да ти признаят дипломата, ще си светлинни години зад тях. Просто там за такива професии базата за обучение е в пъти по-добра! Малко е като с лекарите - виждаш какви касапи са тук, а какви хора са там...такива, които могат да ти спасят живота, а не да те убият.

10 Мар 2010, 03:26
Профил
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

Е ми да каза ми го човек който е криминалист завьршил тук и работи в Америка.Но както и да е.Айде лека от мен ето и прогнозата за времето отБТВ НОВИНИТЕ :laughing7:
В часовете след обяд валежите ще отслабват, до вечерта в Западна България ще спрат. В източните райони ще продължи да вали през целия ден. Северният вятърът ще отслабне, но в Източна България ще се задържи умерен, временно силен и ще бъде причина за снежни виелици и навявания. Максимални температури - между минус 3 и плюс 2, в крайните южни райони - до 5 градуса.
По Черноморието ще вали сняг, в най-южните райони е възможно да се примесва и дъжд. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максимални температури 1°-3°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

A..b..c..d. ...///M

10 Мар 2010, 03:31
Профил
BMW Любител
BMW Любител
Аватар

здравейте

10 Мар 2010, 10:24
Профил WWW
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

Здрасти пичове :)

10 Мар 2010, 11:25
Профил Изпрати
Модератор
Аватар

...и не само! :NO2:

10 Мар 2010, 11:27
Профил
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

Здрасти и на тебе :D

10 Мар 2010, 11:28
Профил Изпрати
Модератор
Аватар

Здравей.. :hug:
Тъкмо реших, че съм станала невидима.., пък ме отчете. :whistle:
А видя ли темичката ни за срещата?... Ще се радвам да се видиме.. :hug:

10 Мар 2010, 11:33
Профил
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

Видях в Фейс Буук за срещата :)

Иначе дали ще дойда не знам ще видя дали ще мога. :(

10 Мар 2010, 11:48
Профил Изпрати
Модератор
Аватар

Ivo Panayotov написа:
Видях в Фейс Буук за срещата :)

Иначе дали ще дойда не знам ще видя дали ще мога. :(

Здраве да е, ако ли не...надявам се другия път.. :)
Добре, че е фейсбук.. :whistle: .. То там има над 30 потвърдили, пък да видим крайния резултат в събота.. :thinking2:
Ухх...голям студ на вънка, не знам за вас, но аз днес не минах през почистена улица...Тва е гавра някаква...караш с 20 км и пак е на фантазия.. :rollingeyes3:

10 Мар 2010, 11:55
Профил
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

Мда ако не стане този път ще дойда друг път. :)

10 Мар 2010, 12:02
Профил Изпрати
BMW Любител
BMW Любител
Аватар

а така трябва да се съберем повечко да ни е весело :drink2:

10 Мар 2010, 12:08
Профил WWW
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

Ябааа от га не съм писал тука.... Кака ,питбуле ,доуен , нуше живи ли сте уе :shock: :shock:

10 Мар 2010, 12:39
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1521 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 102  Следваща